Sportstapelen

Materiaal

Speed Stacks

Het materiaal

Stapelbekers

Onontbeerlijk zijn uiteraard de speciale stapelbekers. Een volledige set bestaat uit 12 bekers, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

De sportstapelbekers hebben een unieke vorm. Zo hebben ze bijvoorbeeld gaatjes in de bodem, zodat er geen vacuüm ontstaat bij het op- en afstapelen. Onder in elke beker is er ook een boord aangebracht. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat de bekers heel soepel in en uit mekaar schuiven. De bekers zijn vederlicht en gemaakt uit een speciale kunststof.

Stapelmat

De StackMat stapelmat is de ideale onderlegger om op te sportstapelen. In principe is elk vlak oppervlak geschikt. Het stapelen op een zachte en gladde stapelmat, maakt minder geluid dan het onbeschermde bovenvlak van een tafel. Het slipvaste oppervlak van de stapelmat laat snelle bewegingen toe en remt te snel glijdende bekers af. De stapelmat is oprolbaar en kan overal mee naartoe genomen worden.

Timer

Bij een snelheidssport als sportstapelen is het natuurlijk belangrijk om een goede tijdmeting uit te voeren. Er bestaan speciaal voor sportstapelen ontwikkelde chronometers, die gestart en gestopt worden met beide handen. Zo 'n timer kan bevestigd worden aan de stapelmat of eenvoudig op tafel gezet.

Bij wedstrijden en toernooien wordt vaak gebruik gemaakt van een display dat de tijd van de spelers weergeeft, zodat iedereen makkelijk de prestaties van de sporters kan volgen.

Bijzondere bekers

Zwaarder

Om de snelheid bij het stapelen te verhogen, zijn er zwaardere stalen stapelbekers ontwikkeld door Speed Stacks: Super Stacks. Door het grotere gewicht van deze trainingsbekers, worden de bewegingen pittiger en preciezer uitgevoerd. Na het oefenen of opwarmen met deze verzwaarde bekers, voelen de bewegingen met normale wedstrijdbekers lichter en sneller aan. Ideaal voor training dus.

Deze zwaardere stapelbekers zijn ook erg geschikt voor personen met motorische problemen of lichamelijke beperkingen, voor wie de standaard bekers vaak te licht zijn.

Kleiner

Voor wie graag altijd en overal wil sportstapelen, zijn er ook mini-bekertjes Mini Speed Stacks. Deze kleine high-tech bekertjes nemen zo goed als geen plaats in en zijn dus perfect om op elk moment bij te hebben. Ook voor het stapelen volstaat een klein plekje: een boek, een skateboard, een klaptafeltje op de trein, ... Bovendien erg geschikt om de stapeltechniek op een heel andere manier te ervaren en te oefenen.

Groter

Extra plezier beleven en meer bewegen kan met de jumbo-bekers. Doordat de bekers 27 cm hoog en 23 cm breed zijn, moeten ze steeds met beide handen worden vastgenomen. Vloeraflossingen en de discipline dubbel worden een hele nieuwe uitdaging ...

Materiaal aanschaffen

Speed Stacks
Speed Stacks® is het enige goedgekeurde merk dat mag gebruikt worden bij officiële wedstrijden en kampioenschappen van de WSSA. Speed Stacks is gekenmerkt door hoge kwaliteit en een uitgebreid aanbod aan materiaal.

Al dit professionele materiaal is te verkrijgen bij Speed Stacks.